Logo
  1. diskusia > 
  2. Všeobecne > 
  3. Rybárska krčma
  4.  | diskusia

Rybárska krčma

Diskusia, kde môžu rybári diskutovať o všetkom.

Úlovky, obľúbené značky, pokec aj o rybárskych/nerybárskych zážitkoch, proste o všetkom, čo majú rybári radi.

autor témy: Všeobecne - Admin
téma založená: 2. 06. 2014
Nie je možne pridať nový príspevok, alebo úlovok pretože nie ste prihlásený
peto001 > 22. 02. 2016 21:49
Je to pravda v Žiline je to schválené a poslané tím hore čo si hovoria ministri.Všetko je na SRZrada.
JetCarp > 22. 02. 2016 00:11
Pocul niekto spravy o tom, ze bude non-stop chytanie od maja az do oktobra? Su tieto informacie pravdive?
Hirmi > 8. 04. 2015 20:50
A čím si ho zalieval? Nálevom podľa návodu? :)) http://mojeboilies.sk/clanky/citaj/33
Johny > 4. 04. 2015 11:06
Ja som si tiez plnil PVA pocas zimy a dnes som uz zalieval tigri orech.
Spinelli > 11. 03. 2015 15:31
Zahana abstaky :)
Pitrs > 8. 03. 2015 12:02
Suli to cez zimu uz plnis? :)
Suli20 > 4. 12. 2014 22:11
no ja uz priebezne doplnam lebo stham minat. aj ked momentalne neuspesne ale do vianoc sa to zlomi
Vinco > 4. 12. 2014 11:10
Suli, toto mna caka cez zimu, aby som preckal a zahnal abstaky.
JetCarp > 26. 11. 2014 10:22
Hirmi to su iba korene na tom sonare :))). Aj bolo nieco?
Suli20 > 16. 11. 2014 00:07
.
Suli20 > 16. 11. 2014 00:06
.
Suli20 > 16. 11. 2014 00:05
Zdravíčko páni. Chystáte sa ešte niekto na Kaprov? Ja som sa dnes nudil tak som si urobil takú malú predprípravu na krátkodobé zimné vychádzky. Podľa potreby doplním stav na mieste.
Suli20 > 23. 10. 2014 17:00
Hirmi- si na SK alebo zahraničie? A bolo už niečo od rana?
Hirmi > 23. 10. 2014 11:46
Bojka zije ale hlasice mlcia :)
Hirmi > 23. 10. 2014 11:45
Takyto pohlad dnes o 4:00
Richard > 21. 10. 2014 21:13
Lamac no ako kde poznám slovenskú firmu kde majitelia majú svoje zamestnanie, a vo firme pracuje len jeden. Vo väčšine slovenských a českých firiem, okrem majiteľa je priamo zamestnaný jeden, dvaja rybári. Čo sa týka testerov tak ako ich nazývajú vo firmách stačí sa pozrieť na ich profesiu, vzdelanie v drvivej väčšine sa jedná o rôzne profesie, so vzdelaním kde ani nepričuchli k biochémii, veterine, zootechnike teda k odborom kde by mohli mať teoretické vedomosti okolo výživy zvierat a všetko čo s tým súvisí. Ako servisák výpočtovej techniky môže len ťažko chápať fungovanie jednotlivých zložiek v boilies ako aminokyseliny, cukry, tuky, bielkoviny.... Ale je vedený ako tester.
Hirmi > 21. 10. 2014 12:45
Lamac> Videl som, že kde si sa našiel. Už ťa mám oslovovať tester? Či to si nebol ty na fore?

Richard> Ja sa v tom už nebudem špŕtať. Napísal som to len tak, aby reč nestála na fore :)Je to aj tak riadna "šaškarina" okolo toho. Keď sa opýtam na Maru a na montáže, tak každý je ticho, ked sa začneme baviť o takýchto "nerybárskych" hlúpostiach, hneď vie každý poradiť ;) .. a možno to tak má byť..

To, že sú ľudia prizvaní do výroby neplatí všade. Niekde majú aj full time človeka, no ale ani v CR ani na SVK to asi nebude :)
Lamac > 21. 10. 2014 12:41
No ale pobavilo ma ze "nezavislak" :)) ale tak by to spravne malo byt. ja sa s rozdelenim zhodujem aj som sa nasiel :)

Richard to na plny uvazok je vo firme iba majitel? :)
Richard > 21. 10. 2014 07:24
Miro neviem či to má zmysel takto sa v tom vŕtať. Asi každá firma má zaužívaný systém. Z toho čo viem receptúru si majiteľ z rúk nepustí, ak by to vedelo viacej ako dvaja traja ľudia tak by to už nebolo tajomstvo ale vec verejná. Ak sa testuje novinka tak sa rozhodí do rúk ľudí ktorí sú buď pod zmluvou ako testeri-spolupracovníci, potom niečo ako širší okruh ľudí síce bez zmluvy na druhej strane chytajú takmer výhradne na produkty danej firmy a je tam vzájomná dôvera. Ide o to aby sa novinka vyskúšala na rôznych typoch vôd, počas roka, počasia. Každý z tých čo skúšajú novinku podá určitý report ako mu to chytá, potom sa upravuje zloženie do tzv. finálnej fázy, alebo sa ukáže koncept ako zlý a vývoj sa ukončí. Viem, že tí čo priamo hovoria do zloženia zmesi často ani nie sú zamestnancami firmy na plný úväzok, lebo sú pridrahí. Jedná sa o ľudí z odboru biochémie, výživy zvierat a tí majú svoje zamestnanie a toto je niečo ako bočák.
Hirmi > 21. 10. 2014 00:47
Mali by sme si v pojmoch urobiť poriadok, aj keď neviem či to bude mať nejaký osoh. Dokopy nás tu diskutuje asi 20 ľudí, ďalších asi 100 číta. Zvyk je železná košeľa a tak ako sa ťažko dá zbaviť takejto košele, ťažko sa zbaviť aj zaužívaných pojmov. Ale ja to vnímam približne takto.. nechce sa mi teraz premýšľať nad presnou definíciou a jej kombináciami.. to nechám už na diskusiu a na vaše doplnenie.

Tester: mal by byť chápaný ako človek, ktorý má rozšírené znalosti z chémie (a rozumie im), z biológie kapra a príbuzných vodných organizmov (a tiež im rozumie). Potiaľ je te zatiaľ teoretik, takže ešte + má skúsenosti s lovom rýb a dokáže svoje znalosti reálne využiť aj v praxi (výrobcom vie odporúčiť aké zmeny treba v zložení boilies ešte vykonať, aby sa dosiahli požadované vlastnosti). Plus loví ryby rád (s touto vlastnosťou je to už proklate dobrý tester).

Spolupracovník: vie odskúšať boilies na úrovni chytateľnosti (zvážiť pravdivosť a otestovať jeho uvádzané základné charakteristiky). Pekne sa odfotiť, prípadne napísať správu od vody, alebo článok. Alebo iba napísať výrobcovi, že či uvadzaná chytateľnosť a charakteristika boilies je pravdivá/nepravdivá. (charakteristika: farba, vôňa, veľkosť, rozpustnosť, či má gulička rýchly nástup, či pomalý, či sa dá hovoriť o selektivite a neviem čo ešte výrobci všetko ku guličkám uvádzajú...). (Ako veľké plus by som bral ak by spolupracovník bol ešte dobrý pretekár).

nezávislý kritik: rybár, čo skúša boilies na "vlastnú päsť" a svoje recenzie nepíše priamo výrobcom, ale píše ich pre verejnosť a robí to preto, lebo ho to baví (a môže to prestať robiť hneď ako ho to prestane baviť a len preto, že ho to prestane baviť). Je to vlastne presne to isté čo spolupracovník ALE s tým rozdielom, že sa od neho nič nevyžaduje a robí si čo chce.

nezávislák: rybár, čo si chytá ako chce, kde chce, na čo chce a kedy chce. Nič netestuje ani neskúša. Môže sa stať, že novinky sú pre neho aj výrobky, čo sú už 5 rokov na trhu. Prevažne sa k ničomu nevyjadruje a chytá ryby všetkých veľkostí lebo ho to baví a pochopil podstatu. (a keď sa ostatným ľuďom čas na rybách do života nezapočítava, tak tomuto typu rybára sa ešte dokonca čas na rybách odpočítava)

Toľko zjednodušene chápané mnou (ale doteraz veľmi nepoužívané). Ak sa mi bude chcieť, tak ako nezávislý kritik Úšklabok napíšem aj definície ku krmného boilies, chytaciemu boilies a podobne, ale momentálne sa mi nechce.
[ Najnovšie | ≪ Novšie | strana 1 z 2 | Staršie ≫ | Koniec ]
Nové príspevky v diskusiách


Najnovšie pridané diskusné témy





Dávame do pozornosti

Zemplínsky kapor Neoficiálne majstrovstvá Slovenska v love kaprov. Zemplínsky kapor patrí medzi najprestižnejšie preteky na Slovensku a ich víťaz za zaradí medzi nesmrteľných :)